emlektabla

 


 

pirosPiros (Janó) Attila
1967 - 2011 (44†)

varadiVáradi János
1965-

batonyiBátonyi György
1966-
lehoczkiLehoczki Tibor
1966-
kalmanKálmán Tibor
1960-

Az Üvegpest  zenekar tagjai.

Félve de felemelt fejjel tudatom: Ma is léteznek olyan közintézmények és vállalatok, ahol a zenekar tagjait a lehető legnagyobb hátrányban részesítik és a kiszabható legnagyobb bírságot és retorziót alkalmazzák velük szemben. Egzisztenciális gyalázat!

Bizonyos zenész körökben azonban később sikk lett azzal büszkélkedni, hogy valaki az Üvegpestben játszott. A félreértések elkerülése érdekében Ők voltak a tagok. Szinte kivétel nélkül az intézményrendszer nélküli világ legtragikusabb évében születtek (1966). Két szék között ültek a padlón. Oroszul tanították, majd angolul kérdezték Őket. "Ki mit tud" már nem volt, "Megastar" még nem létezett. Nekik kéne kihalni a győztesek történelme szerint, hogy ne emlékezzen senki erre az időszakra, mikor "ki lehetett ugrani" az eredeti "(kultúr)tőke felhalmozás" időszakában egy kis bolsi protekcióval. Az Ő gyerekeikből akarnak pincérnemzetet nevelni, és csicskást, hogy szolgálják a múlt rendszer jogutódjainak kivételezett kölykeit. Szétkergették őket a világba, vagy eltüntették őket a vörös kapitalista szemétdombon.
Díjat soha nem fognak kapni, mert azt ebben a világban nem adnak nekik, ha meg másik igaz világ jön el végre, majd ők adják a kitüntetést.

Ők az újkori magyar kultúra első egzisztenciális áldozatai. Ha itt nem lesz igazság és visszaadott becsület, addig egy hazug torz világba születik mindenki. Emlékezzetek rájuk, ha majd ítélkezni fog végre egy nemzetközi bíróság vagy a jó Isten!

fomenubutton